Om Anne Grethe

Jeg er oppvokst i Oslo men flyttet til Kristiansund i 1998.
I 2001 startet jeg butikken "Huset med det rare i" hvor jeg har verkstedet mitt. Kunnskapen om glassfusing har jeg tilegnet meg gjennom en rekke kurs innen fusing, casting, lampworking, bruk av glasspulver, 3 dimmensjonale glassbilder og smykkedesign, med kjente glasskunstnere som; Griseldis Ellis - Tyskland, Roger Thomas - USA, Ryan Higgins - USA, Bob Leatherborrow - Canada, Jayne Persico - USA. Jeg er utdannet teknisk tegner, har gått på reklameskole, fotoskole og har arbeidet med bl.a. grafisk design i 17 år.

Glasset og dets gjennomskinnelighet har alltid fasinert meg. Jeg bruker gjennomfarget kunstglass av høy kvalitet, som gir meg muligheten til å boltre meg i et utall av sterke og klare farger. Som råvarer benytter jeg glassplater, biter i forskjellige størrelser og glasspulver. Smelteprosessen foregår i flere omganger, og jeg arbeider mye med å lage designelementer av glasspulver som smeltes til tynne glassplater som jeg benytter i produktene mine.

Kvalitet og egenart betyr mye for meg. Derfor er det meste av det jeg lager, unike produkter som det bare finnes et av. Jeg lager også ting på bestilling etter ønsket farge og design. Jeg lager bedriftsgaver med logo, og påtar meg utsmykningsoppdrag.
Mesteparten av tiden min bruker jeg på glassproduksjon, men jeg arbeider også med keramikk.
Jeg arbeider med forskjellige glassteknikker; fusing, casting, krakelering, scetching (tegning med glasspulver), tredimensjonale bilder, flameworking. Jeg bruker gjennomfarget kunstglass og kvalitet og egenart betyr mye for meg.

Glassfusing er en teknikk som er over 4000 år gammel og de eldste funnene er gjort i Egypt. Teknikken ble glemt, og var borte i nesten 2000 år før den ble gjenoppdaget på midten av 1900 tallet av amerikanske kunstnere. I korte trekk går teknikken ut på å smelte sammen flere lag med glass på ca 800 grader til en flat plate for så å forme denne ned i en form.